NIEUW-VENNEP – Op vrijdag 17 november 2017 wordt het ouderwets gezellig tijdens de Buurtlunch (mede mogelijk gemaakt door Rabobank Schiphol) bij Lunchroom BioSoepi in het Ontmoetingscentrum van Stichting Maatvast. Kennismaken met buurtbewoners en genieten van een (h)eerlijke lunch voor slechts 3 euro. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

BioSoepi is inmiddels een begrip in Nieuw-Vennep. (H)eerlijke soepen, broodjes, sappen, salades en bijzondere bediening door talenten met een beperking. BioSoepi is een plek voor gezelligheid en verbinding. Op vrijdag 17 november 2017 organiseert Lunchroom BioSoepi tussen 12.00 en 14.00 uur een gezellige Buurtlunch voor alle buurtbewoners die BioSoepi een warm hart toedragen. Voor slechts 3 euro kan er worden genoten van een luxe belegd broodje, een BioSoepi en een kopje koffie of thee. Gezellige mee-eten? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Deze Buurtlunch wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Schiphol. ‘’In samenwerking met Rabobank Schiphol introduceren wij een nieuw concept’’, legt initiatiefnemer Vincent van Munster uit, ‘’ de Uitgestelde soep. Hoe werkt het? U bestelt bij ons een soepje en wij schenken er eentje uit aan iemand die wel een geluksmomentje verdiend heeft. Dit doen wij op gezellige lunches voor de hele buurt. Wij zijn ontzettend trots op de steun van Rabobank Schiphol bij de Uitgestelde soep. Wij zijn op zoek naar meer bedrijven die geluksmomentjes willen uitdelen. Met uw bestelling maakt u niet alleen uzelf blij; een heerlijke vergaderlunch, borrel of verzorgde catering bij uw evenement; maar u maakt ook anderen blij met een (h)eerlijke, gezonde BioSoepi.’’       

Meer weten? Kijk op www.BioSoepi.nl.  

Je opmaken, je haar doen en je nagels lakken als je slecht ziet. Dat is een lastige opgave. Tijdens de Ladiesday van Stichting Philia in samenwerking met de Werkgroep Blinde en Slechtziende Jongeren van de Oogvereniging op zaterdag 7 oktober 2017 werd hier aandacht aan besteed.

20171007 154418Stel: je wilt jezelf opmaken, maar je bent blind of slechtziend. Hoe doe je dat dan? Dit was het thema van de Ladiesday die Stichting Philia organiseerde in samenwerking met de werkgroep Blinde en Slechtziende Jongeren van de Oogvereniging. Op zaterdag 7 oktober 2017 begon de middag met een heerlijke lunch. Tijdens de lunch werd er een kennismakingsrondje gedaan en kwamen de eerste mooie gesprekken op gang. In haar inleiding vertelde vrijwilliger van Stichting Philia Kirsten Veldhoen meer over hoe de dag verder zou gaan verlopen en kondigde zij aan wie er als eerste naar de kapper, visagie en nagelstylist mocht.

Hierna ontstond er een gezellige chaos waarin aan de deelnemers geleerd werd hoe zij met een aantal eenvoudige trucjes zichzelf toch gemakkelijk kunnen opmaken en hun haar kunnen stylen. Een van de andere hoofddoelen van deze middag was verbinding binnen een groep meiden met een visuele beperking. Ook dit doel is meer dan geslaagd, gedurende de middag waren in de ene na de andere hoek prachtige gesprekken te horen waarin veel werd gedeeld.

Al met al was het een bijzonder geslaagde dag en zagen de dames er schitterend uit!

De maand september is voor de Haarlemmermeer een bijzondere maand. Deze maand staat volledig in het teken van de Landschapstriënnale, het volgende landschap. Het evenement wordt georganiseerd op Landgoed de Kleine Vennep, op het toekomstige terrein van Park 21. Gedurende de Landschapstriënnale vinden er lezingen en symposia, maar ook excursies, filmvertoningen en manifestaties zoals De Grazende Ganzen plaats. Op de 2 september is de feestelijke publieksopening en ook de officiële opening van de BioExpress, de cateraar van de Landschapstriënnale.

De BioExpress, participatie op locatie

De BioExpress is een duurzame cateringservice die vanaf september in de gehele Haarlemmermeer te vinden zal zijn op (bedrijfs)evenementen, festivals, markten en andere bijzondere gelegenheden. De mogelijkheden die de BioExpress met haar catering kan bieden zijn eindeloos, denk bijvoorbeeld aan BioSoepi&Meer, (h)eerlijke stampottenbuffet of een Boeren Broodfeest.  De BioExpress gebruikt veel biologische producten, heeft oog voor lokale producten en let goed op de seizoenen.

Bij de BioExpress staat maatschappelijk verantwoord en betrokken ondernemen centraal.

(Jong) volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij de BioExpress de kans werkervaring op te doen, het horeca vak te leren, deel te nemen als vrijwilliger of als vorm van dagbesteding. Dit stelt hen in staat hun individuele talenten in te zetten en zich verder te ontwikkelen om zo hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen.  Het project is mede mogelijk gemaakt door J.C Ruigrok Stichting, Rabobank, Renault Nieuwendijk, Rosenboom Reklame en Tuincentrum Suidgeest.

(H)eerlijke verrassing

Wij nodigen iedereen graag uit voor de officiële opening tussen 13.15- 13.30. Op ons openingsfeest op 2 september ontvangen de eerste 100 klanten een (h)eerlijke verrassing. Adres: Hoofdweg 1041, 2152 LJ Nieuw-Vennep.

HOOFDDORP – Gemeente Haarlemmermeer vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen met het vrijetijdsaanbod in de regio, ook mensen met een beperking. Om die reden heeft de gemeente Stichting Philia uitgenodigd om met 30 deelnemers inclusief begeleiders aanwezig te zijn bij het internationale festival Mysteryland op 27 augustus in het Haarlemmermeerse Bos.

Gemeente Haarlemmermeer vindt het erg belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan het uitgebreide aanbod van vrijetijdsactiviteiten in de regio, ook mensen met een beperking. Op festivals en evenementen is het bijvoorbeeld van belang dat mensen die extra ondersteuning nodig hebben deze ook ontvangen en of het terrein waarop het evenement wordt gehouden toegankelijk is voor mensen die bijvoorbeeld gebruik maken van een rollator of rolstoel. Over dit thema wil de gemeente graag in gesprek met mensen met een beperking. Om die reden nodigden zij Stichting Philia uit om met 30 deelnemers inclusief begeleiding te komen genieten van het internationale festival Mysteryland op zondag 27 augustus in het Haarlemmermeerse Bos.

Stichting Philia stelt zich tot doel om zoveel mogelijk mensen met een beperking met elkaar te verbinden. Bestrijding van eenzaamheid en sociaal isolement staan hierbij voorop. De groep waarmee Stichting Philia op 27 augustus naar het festival komt bestaat uit leden, vrijwilligers van de stichting met een beperking en begeleiding, maar ook uit een aantal TALENTEN van Lunchroom BioSoepi, een project van Stichting Philia in Nieuw-Vennep. Stichting Philia krijgt op Mysteryland een exclusieve rondleiding op het festivalterrein, zullen in gesprek gaan met de gemeente over het thema toegankelijkheid en het vrijetijdsaanbod in de Haarlemmermeer, genieten van een heerlijke duurzame lunch bij Restaurant Vork en Mes waarna de groep lekker met de voetjes van de vloer gaat op het festival. Stichting Philia zal hiermee slagen in haar doel: “wij willen mensen met een beperking een fantastische dag bezorgen!”, aldus oprichter Vincent van Munster.    

HOOFDDORP – Zondag 25 juni 2017 regende het naast waterdruppels ook Groene Lintjes op het Groene Loper Festival. Stichting Philia met haar project BioSoepi viel ook in de prijzen. Er was nog een groen lint voor BioSoepi op het festival, namelijk gewikkeld om de Renault Kangoo voor foodtrailer de BioExpress (mogelijk gemaakt door Renault Nieuwendijk). Wethouder John Nederstigt knipte het lint door en lanceerde daarmee de auto die vanaf september 2017 de foodtrailer zal rondrijden. Daarnaast ontving het team van BioSoepi uit handen van de wethouder de Verdubbellaar ter afsluiting van een succesvolle crowdfunding via NieuwePioniers, het crowdfunding platform van gemeente Haarlemmermeer.  

groene loper festival 2017Het was groot feest voor BioSoepi (project van Stichting Philia) op het Groene Loper Festival op het Raadhuisplein in Hoofddorp. Stichting Philia ontving voor haar project BioSoepi een Groen Lintje van GroenLinks. Groene linten waren er ook voor BioSoepi bij hun eigen stand op het initiatievenplein van Centrum voor Duurzaamheid NMCX. Dit groene lintje was gewikkeld om de Renault Kangoo die Renault Nieuwendijk gesponsord heeft voor foodtrailer de BioExpress. Met foodtrailer de BioExpress zal BioSoepi vanaf september 2017 iedereen in de Haarlemmermeer een gezonde boost geven op festivals, markten, bij kantoorparken; kortom: overal waar veel mensen zijn.

Wethouder John Nederstigt knipte niet alleen het groene lint door om de Renault Kangoo te lanceren, hij reikte ook de Verdubbellaar uit aan het team van BioSoepi ter afsluiting van een succesvolle crowdfunding via NieuwePioniers.nl, het crowdfunding platform van Gemeente Haarlemmermeer. De trotste oprichter van BioSoepi, Vincent van Munster, vertelt: “Het Groene Loper Festival was de finale van onze crowdfunding. We hebben vandaag maar liefst € 206,- opgehaald.”

Bij Lunchroom & Cateringservice BioSoepi werken TALENTEN met een beperking in de voorbereiding, keuken en de bediening. BioSoepi biedt TALENTEN de kans zich op hun eigen niveau te ontwikkelen op het gebied van sociale activering, zelfredzaamheid, persoonlijke vaardigheden en arbeid specifieke vaardigheden. Met foodtrailer de BioExpress zullen wij vanaf augustus 2017 de gehele Haarlemmermeer van een gezonde boost voorzien.

Het zit er weer op! Storm, regen of zon ... Onze fantastische vrijwilligers gingen vorige week vol enthousiasme met de collectebus langs de deuren tijdens de collecteweek van het Oranje Fonds. Wat is er hard gewerkt voor het project BioSoepi.nl en wat een boel mooi reacties.

IMG 20170607 WA0015We danken iedereen, met name Kirsten Veldhoen, Nathalie ter Neuzen, Willemijn van Ogtrop, Vincent Bendervoet, Maikel Koehof, VirVin van Munster, Steven van Anrooij, Philip Verhoef, hartelijk die de collecteweek mede mogelijk heeft gemaakt. Tot volgend jaar!

De komende 14 dagen staan weer in het teken van de crowdfunding van 'de BioExpress'. Met de BioExpress (foodtrailer) krijgen onze TALENTEN de mogelijkheid om zich op hun eigen niveau maximaal te ontwikkelen op het gebied van sociale activering, zelfredzaamheid, persoonlijke vaardigheden en specifieke arbeidsvaardigheden.

Wil jij dit mede mogelijk maken? Steun ons dan via: goo.gl/Q8XaO8